За један дан санкционисано 77 учесника у саобраћају

Срна
За један дан санкционисано 77 учесника у саобраћају

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција санкционисала је 77 учесника у саобраћају, од којих 38 возача због непропуштања пјешака на обиљеженом пјешачком прелазу и 12 возача по другим основама, те 27 пјешака због непрописног кретања коловозом.

Из Полицијске управе Бањалука подсјећају возаче да је Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ прописано да су обавезни да зауставе возило пред пјешачким прелазом да би пропустили пјешаке који прелазе, ступају или недвосмислено показују намјеру да пређу преко пјешачког прелаза.

Пјешаке подсјећају да се крећу по површинама намијењеним за пјешаке, да носе одјећу која је уочљива на већем одстојању, а да ноћу и у условима смањене видљивости носе одјећу која је обиљежена материјалима или предметима који одбијају свјетлост.

Полицијска управа Бањалука позива грађане да се придржавају саобраћајних правила и прописа, да вожњу прилагоде условима и стању на путевима да би властиту и безбједност осталих грађана подигли на што већи ниво.

Акцију појачане контроле у саобраћају усмјерене на контролу поштивања саобраћајних правила и прописа полиција је спровела јуче од 7.00 до 22.00 часа с циљем побољшања укупног стања безбједности на подручју Полицијске управе Бањалука.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана