Za jedan dan sankcionisano 77 učesnika u saobraćaju

Srna
Za jedan dan sankcionisano 77 učesnika u saobraćaju

BANjALUKA - Banjalučka policija sankcionisala je 77 učesnika u saobraćaju, od kojih 38 vozača zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu i 12 vozača po drugim osnovama, te 27 pješaka zbog nepropisnog kretanja kolovozom.

Iz Policijske uprave Banjaluka podsjećaju vozače da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano da su obavezni da zaustave vozilo pred pješačkim prelazom da bi propustili pješake koji prelaze, stupaju ili nedvosmisleno pokazuju namjeru da pređu preko pješačkog prelaza.

Pješake podsjećaju da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da nose odjeću koja je uočljiva na većem odstojanju, a da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose odjeću koja je obilježena materijalima ili predmetima koji odbijaju svjetlost.

Policijska uprava Banjaluka poziva građane da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima da bi vlastitu i bezbjednost ostalih građana podigli na što veći nivo.

Akciju pojačane kontrole u saobraćaju usmjerene na kontrolu poštivanja saobraćajnih pravila i propisa policija je sprovela juče od 7.00 do 22.00 časa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na području Policijske uprave Banjaluka.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana