Возач из Шипова ухапшен због давања мита полицији

Срна
Foto: Илустрација

Мркоњић Град - Мушкарац из Шипова чији су иницијали З.Г. ухапшен је јер је полицајцу понудио 50 КМ након што га је полиција сустигла на путу пошто је одбио да заустави аутомобил.

Из Полицијске управе Мркоњић Град саопштено је да су полицијски службеници јуче око 17.00 часова у мјесту Чифлук, у општини Шипово, покушали да зауставе аутомобил “ауди” којим је управљало лице З.Г, које се оглушило на законито издато наређење да заустави возило, те наставило да се убрзано креће даље.

Полицајци су возило сустигли и зауставили, а возач је одбио да им да на увид возачку дозволу и потврду о регистрацији јер је, како је навео, у току дана конзумирао алкохол, те потом полицијском службенику понудио новчаницу од 50 КМ с циљем избјегавања одговорности за почињени прекршај.

У саопштењу се наводи да су полицијски службеници упознали лице З.Г. да нуђење новца представља кривично дјело, те извршили алко-тестирање, приликом чега је утврђено присуство 1,07 промила алкохола у крви.

“Све вријеме док су полицијски службеници обављали полицијске послове, З.Г. их је вербално вријеђао, упућујући им погрдне ријечи”, наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе Мркоњић Град наводе да је у току криминалистичка обрада лица З.Г, након чега ће у редовној процедури надлежном тужилаштву бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу давање мита.

Осумњиченом су уручени и прекршајни налози за почињене прекршаје ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана