Ухапшено шест осумњичених за крађу 200.000 КМ: Украли 14 аутомобила па опљачкали најмање 14 предузећа

Срна
Ухапшено шест осумњичених за крађу 200.000 КМ: Украли 14 аутомобила па опљачкали најмање 14 предузећа

САРАЈЕВО- Припадници Федералне управе полиције обавили су претресе на 10 локација на подручју Сарајева и Какња, те ухапсили шест особа осумњичених за нападе и пљачку најмање 14 пословних субјеката из којих су украли више од 200.000 КМ и већу количину робе.

- Ова криминална група извршила је нападе на бензинске пумпе, трговинске центре и друге привредне субјекте на подручју ФБиХ и Брчко дистрикта и том приликом су украли више од 200.000 КМ, као и већу количину робе, цигарета, кафе, алата, те других производа које су пронашли - саопштено је из Федералне управе полиције.

С циљем извршења ових кривичних дјела претходно су украли 14 путничких аутомобила и покушали да украду седам моторних возила на подручју ових кантона.

Ухапшени су Н.Х, А.Ћ, А.Ш, А.Ш, М.И. и Е.Д, док је за особом чији су иницијали Е.Џ. расписана оперативна потјерница, наведено је у саопштењу.

Ухапшена лица су осумњичена да су од почетка прошле године на подручју Тузланског, Средњобосанског, Зеничко-добојског, Херцеговачко-неретванског и Западнохерцеговачког кантона, те Брчко дистрикта, организујући се с циљем стицања противправне имовинске користи, извршила више напада и покушаја напада на најмање 14 пословних субјеката.

Акција је реализована у сарадњи са припадницима министарстава унутрашњих послова Тузланског, Средњобосанког, Западно-херцеговачког и Зеничко-добојског кантона.

Анција се спроводи од недјеље, 28. фебруара, под надзором Тужилаштва Средњобосанског кантона у вези са документовањем организоване криминалне групе осумњичене за кривична дјела удруживање ради чињења кривичног дјела, а у вези са кривичним дјелом тешка крађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана