У акцији Европола разбијена балканска криминална група која је трговала кокаином

Танјуг
Foto: Принтскрин видео, Европол

ХАГ - У међународној полицијској акцији у координацији Европола, разбијена је балканска група трговаца кокаином и покренута је истрага против више од 61 осумњиченог припадника те криминалне организације.

У здруженој акцији припадника полиција из Шпаније, Хрватске, Србије, Њемачке, Словеније, БиХ, САД и Колумбије, изведеној симултано на више локација у Европи, слободе су лишени припадници ове криминалне организације углавном држављани Хрватске, Црне Горе, Србије и Словеније, наводи се у саопштењу Европола.

Током полицијске акције заплијењене су 2,6 тона кокаина, 324 килограма марихуане, девет луксузних аутомобила и пет мотоцикала, као и 612.000 евра у кешу.

Док су се криминалци кретали на релацији између Шпаније и Јужне Америке како би разрађивали детаље операције шверца кокаина укупне тежине од преко 1,25 тона примјењиване су посебне мјере полицијског надзора.

Истрага је убрзана у марту ове године када су челници овог криминалног картела отпутовали у Шпанију како би се припремили за долазак пошиљке кокаина.

Ријеч је о двије особе које је Европол сматрао метама од великог значаја, а које су до тада избјегавале да лично присуствују састанцима како би избјегле праћење и присмотру полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана