Почело суђење Марку Опачићу: Стрес након напада натјерао радницу на отказ

Небојша Томашевић
Почело суђење Марку Опачићу: Стрес након напада натјерао радницу на отказ

Бањалука - Бивша радница опљачкане кладионице “Меридијан” Драгица Г. из Лакташа изјавила је да је дала отказ након разбојништва које је, према оптужници, починио Бањалучанин Марко Опачић (33) јер је претрпјела велики шок и није више могла да ради.

Она је у бањалучком Окружном суду на почетку суђења оптуженом Опачићу испричала како се све десило.

- Негдје пред крај радног времена 30. децембра 2018. маскирани разбојник је ушао с пиштољем. Тражио је новац и да откључам сеф. Јако сам се препала и само сам чекала да све прође. Нисам знала шта ми може урадити. Требало је десетак минута да се брава на сефу отвори, а након тога он је покупио око 1.500 КМ и отишао - казала је Драгица Г.

Појаснила је да разбојник није био агресиван према њој и да је није малтретирао, али се уплашила због пљачке.

Опачићев адвокат Раде Ћулибрк обавијестио је судско вијеће да се његов брањеник с тужилаштвом договорио да закључе споразум о признању кривице. То је потврдио и тужилац Слободан Салић, али није прецизирао коју су казну у споразуму предвидјели за оптуженог. Опачића терете да је осим поменуте кладионице, из које је украо 1.427 марака, током прошле и почетком ове године опљачкао још осам спортских кладионица. Наводи се да је из једне кладионице побјегао без плијена јер је радница почела да вришти. Према оптужници, опљачкао је пословнице “Вилијамс”, “АМ спорт”, “Премијер”, “Икс лајв” и “Бет лајв”. У тим пљачкама је отео око 13.000 КМ. Сва разбојништва је починио од 25. новембра 2018. до 24. фебруара ове године и то скоро на идентичан начин, пријетећи гасним пиштољем. У кладионице је улазио увече, пред крај радног времена и у раднице би уперио гасни пиштољ тражећи новац. Током девет пљачки био је маскиран фантомком, а у једном случају је носио хируршку маску. Након узимања новца у већини случајева је раднице тјерао да уђу у тоалет, те им пријетио да не смију да изађу десет минута или ће их убити.

Обљуба

Током истраге пљачки за које је оптужен Марко Опачић навођено је да је у једној кладионици сексуално злостављао радницу. Према информацијама из истраге, он је радницу натјерао да уђе у тоалет и под пријетњом да ће пуцати присилио је да се скине гола, а потом је додиривао по грудима. Иако је из полиције након његовог хапшења саопштено да му је због тога на терет стављено и кривично дјело обљубе над немоћном особом, та квалификација није се нашла у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана