Počelo suđenje Marku Opačiću: Stres nakon napada natjerao radnicu na otkaz

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje Marku Opačiću: Stres nakon napada natjerao radnicu na otkaz

Banjaluka - Bivša radnica opljačkane kladionice “Meridijan” Dragica G. iz Laktaša izjavila je da je dala otkaz nakon razbojništva koje je, prema optužnici, počinio Banjalučanin Marko Opačić (33) jer je pretrpjela veliki šok i nije više mogla da radi.

Ona je u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja optuženom Opačiću ispričala kako se sve desilo.

- Negdje pred kraj radnog vremena 30. decembra 2018. maskirani razbojnik je ušao s pištoljem. Tražio je novac i da otključam sef. Jako sam se prepala i samo sam čekala da sve prođe. Nisam znala šta mi može uraditi. Trebalo je desetak minuta da se brava na sefu otvori, a nakon toga on je pokupio oko 1.500 KM i otišao - kazala je Dragica G.

Pojasnila je da razbojnik nije bio agresivan prema njoj i da je nije maltretirao, ali se uplašila zbog pljačke.

Opačićev advokat Rade Ćulibrk obavijestio je sudsko vijeće da se njegov branjenik s tužilaštvom dogovorio da zaključe sporazum o priznanju krivice. To je potvrdio i tužilac Slobodan Salić, ali nije precizirao koju su kaznu u sporazumu predvidjeli za optuženog. Opačića terete da je osim pomenute kladionice, iz koje je ukrao 1.427 maraka, tokom prošle i početkom ove godine opljačkao još osam sportskih kladionica. Navodi se da je iz jedne kladionice pobjegao bez plijena jer je radnica počela da vrišti. Prema optužnici, opljačkao je poslovnice “Vilijams”, “AM sport”, “Premijer”, “Iks lajv” i “Bet lajv”. U tim pljačkama je oteo oko 13.000 KM. Sva razbojništva je počinio od 25. novembra 2018. do 24. februara ove godine i to skoro na identičan način, prijeteći gasnim pištoljem. U kladionice je ulazio uveče, pred kraj radnog vremena i u radnice bi uperio gasni pištolj tražeći novac. Tokom devet pljački bio je maskiran fantomkom, a u jednom slučaju je nosio hiruršku masku. Nakon uzimanja novca u većini slučajeva je radnice tjerao da uđu u toalet, te im prijetio da ne smiju da izađu deset minuta ili će ih ubiti.

Obljuba

Tokom istrage pljački za koje je optužen Marko Opačić navođeno je da je u jednoj kladionici seksualno zlostavljao radnicu. Prema informacijama iz istrage, on je radnicu natjerao da uđe u toalet i pod prijetnjom da će pucati prisilio je da se skine gola, a potom je dodirivao po grudima. Iako je iz policije nakon njegovog hapšenja saopšteno da mu je zbog toga na teret stavljeno i krivično djelo obljube nad nemoćnom osobom, ta kvalifikacija nije se našla u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana