Богдан Вајукић ухапшен због бруталне ликвидације Гојка Веселића у Кољанима код Лакташа: Након неуспјеле провале комшију тукао до смрти

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Богдан Вајукић (23) из Лакташа, осумњичен за убиство Гојка Веселића нешто приjе 17 часова спроведен је у Окружно тужилаштво Бањалука, гдје ће га испитати поступајући тужилац.

Након што га испита тужилац ће донијети одлуку о приједлогу за притвор.

Вајукић је осумњичен да је Веселића претукао на смрт у недјељу увече, исти дан је покушао да опљачка комшинице Гордану Божић и Даницу Станић због чега је био приведен, а након што је пуштен, вратио се и тијело старца бацио у бунар како би прикрио злочин, сазнаје "Глас Српске".

Убиство Веселића је откривено трећи дан, након што је његова кћерка безуспјешно покушала да га позове телефоном, па је у уторак ујутро пријавила нестанак. Тад је отишла до очеве куће и открила да је у њу проваљено. Убрзо је пронађено тијело Веселића, а полиција је тада посумњала на Вајукићу који је потом ухапшен по други пут. Он је признао да је старца убио, па бацио у бунар. Сазнајемо да је обдукција показала да је Веселић брутално претучен. Нанесене су му тешке повреде главе, грудног коша и унутрашњих органа од чега је и преминуо. Са Вајукићем је приведен и Дејан П. који је у недјељу био са њим.

Извор близак истрази је казао да је Вајукић у недјељу са друштвом пио у кући удаљеној неколико стотина метара од мјеста злочина у Кољанима.

- Са Дејаном П. кренуо је по цигарете, али је умјесто у продавницу, скренуо према кући Данице Станић с којом је била кћерка Гордана Божић те покушао да провали. Несрећне жене су га отјерале вриском и галамом, а претпоставља се да је тада отишао до Веселића и убио га - рекао је извор.

Према његовим ријечима, Вајукић је због покушаја провале у кућу Станићеве у недјељу увече хапшен, али је сутрадан пуштен. Таксијем је дошао у Кољане и бацио тијело у бунар да би сакрио тај злочин.

Божићева је за "Глас Српске" испричала да је на њена врата залупао у недјељу између 18 и 19 часова.

- Мајка и ја биле смо у кући. Он је ударао ногама по вратима. Разбио је стакло на вратима, провукао руку и покушавао да откључа. Викала сам: "полиција, полиција!". Биле смо у шоку и говорила сам само да ми је још једном видјети сина. Ваљда је чуо да неког зовемо и онда је отишао - кроз сузе је испричала Божићева.

Каже да је покушала да позове супруга, али јој је телефон због страха испадао из руку. Муж и син су брзо стигли, а за њима и Вајукићево друштво с којим је цијели дан пио. Извинили су се и рекли да знају да је покушао да провали и да ће свједочити против њега.

- Дуго смо чекали да дође полиција, а кад су стигли, један полицајац је питао што смо их звали кад ту нема неке штете. Рекао је и да су дан раније долазили јер је Вајукића жена пријавила за породично насиље, па сада морају поново долазити. Тек на инсистирање мог супруга направили су записник, а касније су јавили да су ухапсили Вајукића - рекла је Божићева.

Из бањалучког Окружног тужилаштва, наводећи иницијале, саопштили су да је Вајукић ухапшен због убиства Веселића. Из Полицијске управе Бањалука раније саопштено да је ухапшен и Д. П. из Прњавора због основа сумње да је помагао у извршењу овог кривичног дјела.

Суђење

Богдану Вајукићу, сазнајемо, данас је требало да почне суђење због оштећења и одузимања туђе ствари. Хапшен је и због крађе, а 2018. и зато што је возилом пресрео, претукао, угурао у ауто и отео 500 КМ од С. Ћ. (24). Вајукић је "голфом 4" јурио С. Ћ., који је возио "мерцедес". Вајукић га је пресрео, брутално испребијао и украо му 500 КМ. Потом га убацио у ауто и избацио на "дебелом минусу", а спасила га је полицијска патрола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана