Нови детаљи убиства држављанина БиХ: Прије злочина сједио с убицом

Agencije
Нови детаљи убиства држављанина БиХ: Прије злочина сједио с убицом

Појавили су се нови детаљи у случају убиства Шерифа Г, 44-годишњег држављанина БиХ, кога је у суботу ватреним оружјем усмртио Бернд С. у њемачком Бланкенфелдеу.

 

Државно тужилаштво истражује Бернда С, власника ресторана брзе хране, због убиства које је, наводно, почињено у свађи због купопродаје половног аутомобила.

Појавио се и видео на којем се виде починилац убиства и жртва непосредно прије злочина. Бернд С. (59) и његова жртва Шериф Г. (44) срели су се прошле суботе у једном ресторану у Бланкенфелдеу гдје их је снимила надзорна камера. Разговарали су нормално, без свађе, да би у 15.49 сати напустили објекат.

Тада је посљедњи пут виђен Шериф Г. који је требао продати аутомобил Бернду С. Шерифова родбина у недјељу је покуцалана на врата Бернда С. тражећи објашњење гдје је држављанин БиХ.

Умјесто одговора, Бернд С. позвао и полицију и пожалио се да му пријети неколико држављана БиХ. На мјесто инцидента стигла је полиција и наредила Шерифовој родбини да се удаљи од Берндове куће.

Досадашњи налази истраге показују да је у том тренутку Шериф већ био мртав у подруму Берндове куће. Међутим, нико није сумњао у власника имбис ресторана све док у понедјељак ујутро Бернд С. није позвао полицију и признао злочин.

Зато не чуди да се родбина Шерифа Г. вербално сукобила с полицијом док је трајао увиђај на мјесту злочина. Изразили су незадовољство што полиција претходног дана није претражила кућу, иако су наговјештавали да је њихов рођак тамо.

Полиција и јавно тужилаштво у Потсдаму сада истражују околности злочина, односно колико има истине у тврдњама Бернда С. да је убиство починио у самоодбрани. Осумњичени ће бити бити изведен пред судију који ће одлучити хоће ли му одредити притвор, преноси Радио Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана