Издавали бланко потврде кандидатима у ауто-школи

Ј. С.
Издавали бланко потврде кандидатима у ауто-школи

ВЛАСЕНИЦА - Власеничани Жељко К. и Тијана К. осумњичени су да издавали бланко потврде о положеној теоријској настави за обуку возача и тиме нелегално стекли 10.000 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично, ријеч је о супружницима који управљају ауто-школом у Власеници. Жељка К., који живи и ради у иностранству, сумњиче да је од септембра 2019. до јуна ове године Министарству просвјете и културе Републике Српске онлајн пријавио више кандидата за полагање теоријске обуке иако им није одржао припремне часове. Како би сакрио да у том периоду није боравио у БиХ, пријаве је слао путем интернета користећи ИП адресе земаља западне Европе.

- Т. К. је пријављеним кандидатима издавала потврде које је претходно потписао Ж. К. и овјерио печатом ауто-школе, те су тако у службене исправе унијели неистините податке и нелегално присвојили око 10.000 КМ - казали су у ПУ Зворник не наводећи детаље. Против њих ће бити поднесени извјештаји због злоупотребе положаја одговорног лица и фалсификовања или уништавања службене исправе.

И ПУ Бањалука је поднијела тужилаштву пријаву против директора фирме “Нова метал” Дијега Ц. због сумње да је утајио око 320.000 КМ пореза. Он је раније био осумњичен да је незаконитим пословањем оштетио ово предузеће за око 1,2 милиона КМ, када је 2018. направио фиктиван уговор и употријебио га као валидан, те да је злоупотријебио положај и овлашћење те са банковног рачуна предузећа исплатио себи новац без икаквог правног основа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана