Џевад И. претукао старицу и покушао да је силује

Небојша Томашевић
Џевад И. претукао старицу и покушао да је силује

БРЧКО - Џевад И. (50) из Брчког ухапшен је и притворен због сумње да је покушао да силује старицу М. Ђ. (79) у њеној кући у Брчком. Осумњичен је да је том приликом жртву претукао и пријетио да ће је заклати.

Незванично сазнајемо да су сплетом срећних околности спријечени силовање и теже посљедице јер је кобне вечери када се све дешавало до куће старице дошао њен рођак полицајац како би је обишао.

- Примијетио је да нешто није у реду јер је на кући био отворен прозор и около ствари разбацане. Позвао је полицију Брчко дистрикта. Патрола је убрзо стигла и затекла манијака на лицу мјеста. Ту га је савладала и ухапсила - казао је извор близак истрази.

Тужилаштво Брчко дистрикта, наводећи иницијале, саопштило је да је након испитивања за осумњиченог затражило притвор због тежине дјела.

- Захтјев је прихваћен и осумњиченом Џ. И. (50) надлежни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор због бојазни да ће поновити кривично дјело. Осумњиченог теретимо да је 26. новембра око 17 часова напао М. Ђ. (79) и покушао да је натјера на полни однос. У кућу је ушао кроз отворен прозор и на глави је имао капуљачу. Након уласка одмах је напао старицу, ударио је по глави и тијелу како би је савладао. Пријетио јој је да ће је силовати и заклати - рекли су у Тужилаштву Брчко дистрикта и додали да је осумњичени у вријеме почињења кривичног дјела био пијан.

Према њиховим ријечима, осумњиченог су у његовом науму да силује старицу спријечили припадници полиције Брчко дистрикта. Незванично сазнајемо да је осумњичени Џевад био толико пијан да је током испитивања у полицији тврдио да је кућа М. Ђ. у сасвим другом дијелу града.

- Током испитивања и истраге је утврђено да је он одлучио да упадне у кућу старице када је видио да је отворен прозор - рекао је извор близак истрази.

У Тужилаштву Брчко дистрикта истакли су да у овом случају у сарадњи с полицијом настављају истрагу ради прикупљања доказа. Уколико буду доказане сумње тужилаштва, а што, како сазнајемо, неће бити проблем, осумњиченог Џевада И. чека дугогодишња затворска казна. Кривични закон Брчко дистрикта за покушај силовања предвиђа казну од три до 10 година затвора. Сличан случај догодио се у Бањалуци половином септембра, када је ухапшен Алем Делић (20) због сумње да је силовао шездесетседмогодишњу комшиницу у њеном стану у Бањалуци, у кући у којој су обоје живјели као подстанари.

Познат полицији

Незванично сазнајемо да је осумњичени Џевад И. познат полицији по кривичним дјелима, углавном крађама и насиљу. Он је до сада пет пута осуђиван и то за насиље у породици, крађе, те за мучење животиња, односно због тога што је искасапио комшијину краву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана