Детаљи акције "Мерлин 2": При покушају бијега полицајки откинула нокат VIDEO

Небојша Томашевић
Детаљи акције "Мерлин 2": При покушају бијега полицајки откинула нокат VIDEO

БАЊАЛУКА - Осам особа ухапшено је у акцији "Мерлин 2" због сумње да су шверцовале наркотике на подручју Градишке, Приједора и Бањалуке, а током хапшења једној полицајки откинут је нокат док је спречавала осумњичену да побјегне, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично, ухапшени су Петар Суботић, Миладин и Слађана Видачковић, Расим Хајдер, Памела Дукић и Раде Крстановић из Градишке, те Ведран Тривић из Бањалуке и Емир Спахалић из Приједора.

Током акције заплијењена је одређена количина марихуане, оружје и муниција. Према незваничним информацијама осумњичени су набављали и заједно препродавали марихуану, углавном на подручју Градишке. Сазнајемо да их терете да су познаницима омогућавали и да уживају дрогу у становима и кућама.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштено је да је акција изведена на подручју Бањалуке, Приједора и Градишке, гдје је једна ухапшена особа покушала да побјегне и при томе повриједила полицајку.

- Циљ акције је разбијање организоване криминалне групе која се бавила неовлашћеном производњом и прометом опојних дрога - рекла је начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а РС Мирна Миљановић.

У оквиру акције по наредби Окружног суда у Бањалуци претресени су објекти које користе осумњичени на девет локација.

- Седам локација претресено је у Градишци, а по једна у Приједору и Бањалуци. Предмети изузети приликом претреса биће коришћени као докази у кривичном поступку. Ради се о мобилним телефонима и одређеној количини опојне дроге марихуане - појаснила је Миљановићева и додала да је акција изведена по наредби и под надзором Окружног тужилаштва Бањалука.

Незванично, током претреса кућа осумњичених полицајци су заплијенили и полуаутоматску пушку, муницију, те марихуану спремну за даљу препродају. Поједини ухапшени у акцији су одраније познати полицији. Петар Суботић је током 2012. хапшен у Градишци након што је код њега пронађено 60 килограма марихуане вриједне 200.000 КМ. У полицији нису потврдили ни демантовали да је он ухапшен у акцији "Мерлин 2". Ухапшени Миладин Видачковић је отац Николе Видачковића који је побјегао након што је осуђен на осам година затвора због убиства Дамјана Црномарковића (20) из Ламинаца код Градишке.

Ухапшен и полицијски службеник

Полицијски службеник Полицијске управе Бањалука чији су иницијали С.С. лишен је слободе због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и недозвољена производња и промет опојних дрога, рекла је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Мирна Миљановић.
Миљановићева је навела да су ово лице слободе лишили полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Бањалука приликом реализације оперативне акције кодног назива "Мерлин 2".

"Лице ће уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука Против њега покренута је и иницијатива за покретање дисциплинског поступка и он ће бити суспендован", нагласила је Миљановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана