Бивши министар просвjете осуђен због педофилије: Девет година затвора за Ненада Сузића

Небојша Томашевић
Бивши министар просвjете осуђен због педофилије: Девет година затвора за Ненада Сузића

БАЊАЛУКА - Ненад Сузић (71), бивши министар просвjете Републике Српске и редовни професор бањалучког Универзитета, осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на девет година затвора због сексуалног злостављања 14-годишње дjевојчице.

Сузић је оглашен кривим за обљубу са дjететом млађим од 15 година.

- Оптужени је осуђен на девет година затвора, у коју је урачунато вријеме проведено у притвору од 5. јуна до 5. децембра 2019. године. Оптуженом је изречена мера безбједности потпуне забране вршења позива, дјелатности или дужности професора при чијем се обављању остварује непосредан контак с дјецом - саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Такође, Сузићу је изречена и забрана приближавања и комуникације са жртвом и одређеним лицима. И то забрана приближавања од 50 метара и забрана комуникације у трајању од две године. У то неће бити урачунато вријеме проведено на издржавању казне.  

Сузићев адвокат Душка Богојевић казала је “Гласу Српске” да не може да коментарише објаву пресуде.

 -  На пресуду ћу када је добијем у писаном облику уложити жалбу. Више не могу ништа да говорим и коментаришем  -  рекла је Богојевићева и напоменула да је случај био затворен за јавност.

Сузић је ухапшен 5. јуна 2019. године, након што су се родитељи жртве обратили полицији.  

Случај је пријављен недуго након немилог догађаја, када је узнемирена дјевојчица родитељима испричала да ју је Сузић, који им је комшија и добро га познају, напаствовао.

Пресуда није правоснажна и дозвољено је право жалбе Врховном суду Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана