Жути метеоаларм за подручје Приједора и Бањалуке због услова за снијег, ледену кишу и маглу

Срна
Жути метеоаларм за подручје Приједора и Бањалуке због услова за снијег, ледену кишу и маглу

БАЊАЛУКА - Метеоаларм БиХ издао је јутрос жуто уопозорење за подручја Приједора и Бањалуке због услова за снијег, ледену кишу и маглу.

Услова за снијег биће у западном и планинском дијелу региона Бањалуке, а послије подне и за кишу која се леди при тлу.

На подручју Приједора магла ће смањивати видљивост локално на мање од 200 метара, услова за снијег биће у најзападнијем и планинском дијелу региона, а послије подне и кишу која се леди при тлу.

У источном дијелу региона Приједора временски услови биће добри, без аларма.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити хладно и облачно вријеме, мјестимично са кишом, на планинама са снијегом или леденом кишом, уз дневну температуру од минус два до пет, на југу Херцеговине до 10 степени Целзијусових.

Ујутру и прије подне у већини крајева биће облачно и хладно уз мраз, а од запада преко југозапада до југа, мјестимично уз слабе падавине, на планинама по којом пахуљом снијега.

Током дана биће облачно у већини предјела, од сјеверозапада ка централним предјелима, југозападу и југу уз услове за кишу, а провијавање сусњежице или слабог снијега очекује се на крајњем западу и сјеверозападу.

Послије подне у западним и централним планинским предјелима биће услова за кишу која леди при тлу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Кише ће бити и у планинском појасу, чешће на јужним странама планина, док ће од централних предјела ка истоку и сјевероистоку остати претежно суво вријеме.

Дуваће слаб до умјерен источни и сјевероисточни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од нула до пет, на крајњем западу и планинама тог региона до минус два, на југу Херцеговине до 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха јутрос у осам часова: Соколац минус 10 степени Целзијусових, Рудо минус осам, Вишеград минус седам, Хан Пијесак и Сребреница минус шест, Фоча и Сарајево минус пет, Мраковица, Дринић и Калиновик минус четири, Бјелашница, Мркоњић Град и Гацко минус три, Шипово, Дрвар, Бијељина, Невесиње и Зеница минус два, Приједор, Рибник, Зворник и Тузла минус један, Бањалука, Нови Град, Србац, Добој и Чемерно нула, Билећа два, Мостар четири, Требиње шест и Неум 13 степени Целзијусових.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана