Жртва бораца никада неће бити заборављена

М. Л. - С. М
Жртва бораца никада неће бити заборављена

БАЊАЛУКА - Улога и значај бораца у стварању и очувању Републике Српске су немјерљиви, због чега генерације које долазе морају чувати сјећање на најхрабрије, који су за слободу дали највредније, своје животе.

Поручили су то јуче званичници РС честитајући свим припадницима Борачке организације РС крсну славу - Митровдан.

Предсједница РС Жељка Цвијановић указала је на обавезу и одговорност очувања традиције и сјећања на храбра дјела бораца.

- Жртва бораца обавезује на јачање и изградњу Републике и њених институција - истакла је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић честитао је свим борцима Митровдан, исказавши искрено поштовање и захвалност за велике жртве и највеће заслуге које су имали у стварању Српске.

- Увјерен сам да ћемо заједно и сложно наставити да радимо на доношењу још квалитетнијих и ефикаснијих закона у области заштите и остваривања борачких права - навео је Чубриловић у честитки.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић истакао је да ће Влада и у наредном периоду радити на рјешавању проблема борачких категорија.

Крсну славу БОРС-у честитао је и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Душко Милуновић, истичући да Српска никада неће заборавити жртву коју су борци Војске Српске уградили у њене темеље.

Милуновић, који је и предсједник Одбора Владе РС за његовање традиције ослободилачких ратова, рекао је поводом данашњег обиљежавања митровданских битака 1992. и 1994. године у Невесињу да су ове битке симбол одбране тог града и источне Херцеговине и сламања офанзива далеко бројнијег непријатеља, којег су чиниле јединице регуларне хрватске војске, Хрватског вијећа одбране и такозване Армије РБиХ.

За седморицу хероја који су страдали бранећи Републику јуче је, поводом Митровдана, у мјесту Месићи код Рогатице откривено спомен-обиљежје, те упаљене свијеће и положено цвијеће у знак сјећања на њихово херојско дјело.

Споменик војницима, од којих су петорица из Горажда, а два из Рогатице, подигла је Борачка организација уз подршку општине и неких привредних организација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана