Затворска библиотека богатија за 400 наслова донацији Глас Српске

А. Ј.
Затворска библиотека богатија за 400 наслова донацији Глас Српске

Бањалука - Библиотека Казнено-поправног завода Бањалука недавно је обогаћена са 400 књига, махом новијих наслова, захваљујући донацији предузећа "Глас Српске".

Директор ове казнено-поправне установе Горан Селак истакао је да књижни фонд библиотеке дуже вријеме није био обновљен, а већина наслова се односила на дјела из бившег социјалистичког система због чега је управа Завода одлучила да затражи донације књига.

- Један дио библиотеке је оштећен у поплавама 2014. године и због свега тога смо дошли на идеју да се обратимо "Гласу Српске", с обзиром на то да је организатор Међународног сајма књига у Бањалуци, и "Вечерњим новостима" и затражимо помоћ у обнови библиотеке - рекао је Селак.

Он је навео да је све већи број осуђених и притворених лица у Заводу која исказују интересовање за читање, због чега им је свака књига добродошла.

- Заводска библиотека броји око 3.000 наслова и свакодневно је у својим слободним активностима користи око 50 лица, због чега нам је ова донација изузетно значајна - рекао је Селак и истакао да је њихова установа прошле године поводом Дана града Бањалука добила плакету због образовања и ресоцијализације осуђених лица.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић истакао је да је "Глас Српске" друштвено одговорна компанија и да радо помаже кад год је у прилици, што се овим и потврђује. 

- Чим смо добили допис од Завода, одмах смо реаговали, прикупили смо књиге и доставили им. Ријеч је о књигама које су већином у издаваштву "Гласа Српске" - рекао је Дмитрашиновић. 

Селак је истакао да у Казнено-поправном заводу Бањалука бораве три категорије - осуђена, притворена и малољетна лица, а тренутно их је око 280.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана