За Мињу прикупљено више од 50.000 КМ

Д. Б.
За Мињу прикупљено више од 50.000 КМ

БАЊАЛУКА - На хуманитарним базарима за једногодишњу Мињу Матић из Крагујевца, који су до сада одржани у 12 локалних заједница у Српској, прикупљено је више од 50.000 марака, а они који желе да помогну у лијечењу ове дјевојчице из Србије то могу данас да ураде у Бијељини и Станарима.

Један од организатора ове акције, која је почела 31. октобра, Мирјана Балабан каже да прикупљени износ сам говори колико су људи спремни да учествују у акцији прикупљања помоћи за лијечење дјевојчице.

- На рачун за лијечење дјевојчице већ смо уплатили 13.000 евра. Ових дана ћемо уплатити још 26.000 марака - рекла је Балабанова.

Додала је да су на почетку били скептични када је ријеч о томе како ће људи прихватити ову идеју, али су их хуманисти широм Српске убрзо разувјерили.

- Одзив је феноменалан, посебно у Бањалуци. Велику хуманост су показали и становници локалних заједница попут Кнежева, Шипова, Челинца, Брода и других општина у којима је већ одржан базар - истакла је Балабанова.

Према њеним ријечима, хуманитарни базар ће наредних дана бити организован и у Козарској Дубици, Добоју и Требињу, а плану је да буде одржан и у Мркоњић Граду, Берковићима, Угљевику и Зворнику.

- На базарима се могу наћи књиге, накит, одјећа, слаткиши, односно све и свашта. Углавном становници могу да купе било шта од ове робе и на тај начин помогну малој Мињи, јер сав новац прикупљен од продаје иде за њено лијечење. Роба нема своју цијену, углавном није испод марке, јер толико кошта позив на хуманитарни број 1433 - објаснила је Балабанова.

Миња болује од ријетке и изузетно тешке неуромишићне болести - спиналне мишићне атрофије типа један, за чији су лијек потребна 2,4 милиона долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана