Велико интересовање грађана за бесплатне прегледе у УКЦ-у Српске

Срна
Велико интересовање грађана за бесплатне прегледе у УКЦ-у Српске

БАЊАЛУКА - У Универзитетском клиничком центру Републике Српске јуче су почели ултразвучни прегледи крвних судова главе и врата у оквиру кампање коју спроводе Удружење неуролога Републике Српске и УКЦ, а с циљем подизања свијести о превенцији можданог удара.

Већ првог дана забиљежено је велико интересовање грађана.

Директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да је важно што су грађани препознали важност обављања овог превентивног прегледа и на тај начин конкретно дјеловали у правцу подизања свијести о важности спречавања можданог удара, једног од најтежих обољења савременог човјека.

"Поред свих мојих тренутних обавеза и задужења, највише ме, као љекара клиничара и хуманисту, испуњава када сам у директном контакту са својим пацијентима и када им могу помоћи на лицу мјеста", рекао је Ђајић.

Из УКЦ-а наводе да је интересовање за превентивне прегледе изузетно велико и моле грађане да буду стрпљиви и упорни при заказивању прегледа.

Подсјећамо, број телефона за наручивање је 051/342-215 и активан је сваки радни дан у периоду од 9.00 до 18.00 часова, преноси РТРС

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана