У Српској забрањени тренинзи, рекреативне и такмичарске активности

Срна
У Српској забрањени тренинзи, рекреативне и такмичарске активности

БАЊАЛУКА - Спортским организацијама у Републици Српској прописана је забрана за организоване рекреативне активности, тренажни процес и такмичарске активности спортских организација и спортиста свих узраста, осим професионалних спортских активности, укључујући и тренинге, саопштено је из Министарство породице омладине и спорта.

Забрана је прописана у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, који је забрањени и организовање спортских догађаја, као и других спортских активности осим такмичарских које су предвиђене календарима такмичења спортских савеза Републике Српске, спортских савеза на нивоу БиХ и међународних спортских асоцијација, за све узрасте, као и тренажног процеса.

"Организација допуштених активности мора бити у складу са упутством Института за јавно здравство Републике Српске, у којем је, између осталог, прописано физичко растојање између лица, као и обавеза ношења заштитних маски", наглашено је у саопштењу.

Из Министарства су подсјетили да се на спортске догађаје односи и забрана свих јавних окупљања у групама већим од 50 лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана