У Српској тестирано 292 лица, позитивно 84, преминуло четворо

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - У Републици Српској у посљедња 24 часа на вирус корона позитивно је 84 лица од тестираних 292, а умрло је четворо лица, речено је на конференцији за новинаре представника Института за јавно здравство Српске.

Епидемилог Јела Аћимовић рекла је да је у Српској хоспитализовано 257 пацијената, од чега у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци 69, а у осталим болницама у Српској њих 188.

Аћимовићева је апеловала да се поштују све мјере здравствених институција с циљем превенције ширења вируса.

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић упозорио је становништво да је вирус опасан и за младе, те да се треба придржавати мјера, а посебно носити заштитну маску.

"Ношење маске је сигурно лакше него да нечији живот буде угрожен. Апелујемо да се у том смислу подигне свијест о придржавању мјера јер је огроман притисак на здравствени систем у смислу збрињавања свих којима је потребна заштита", рекао је Зељковић и додао ће борба са вирусом и даље трајати, те да тога сви треба да буду свјесни.

Он је додао да Институт ради на мјерама и препорукама и када је ријеч о почетку нове школске године.

"Придржавање мјера је најбоље оружје у борби против вируса", рекао је Зељковић.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је тренутна епидемиолошка ситуација неповољна и да забрињава с обзиром на број пацијената који завршавају на болничком лијечењу.

Шеранић је нагласио да Српска има довољан број тестова на вирус корона.

Он је навео да је ношење заштитне маске важно јер она штити људе од свих акутних респираторних инфекција.

"Она је најједноставнија мјера превенције. Ако се сада научимо да носимо маске биће нам свима лакше у наредном периоду", рекао је Шеранић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана