У Српској све мање посла за ветеринаре

Д. С.
У Српској све мање посла за ветеринаре

Бањалука - За оснивање студијског програма ветерине у оквиру Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци не постоји друштвена оправданост, поручено је из Ветеринарске коморе РС.

Како би спречили иницијативу о оснивању овог студијског програма, представници Ветеринарске коморе РС у четвртак у бањалучком хотелу „Босна“ организују састанак и ванредну сједницу Скупштине на коју су, између осталих, позвани министри и в.д. ректора Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

Како су навели у саопштењу, поражавајућа је чињеница да овај студијски програм оснивају без уважавања мишљења представника ветеринарске професије.

Раније су навели да размишљање о повећању броја доктора нема оправдања, јер је сточни фонд у Српској све мањи, а тиме и обим посла за докторе ветеринарске медицине.

- Одржавањем састанка желимо да изразимо протест ветеринарске професије и да укажемо да је ова иницијатива неаргументована и неоснована. Стога молимо надлежне и Универзитет у Бањалуци да имају довољно разумијевања и не допусте срозавање високог школства у РС и направе још један лош потез у области школства, имајући у виду разне афере и дешавања у посљедње вријеме - саопштено је из Ветеринарске коморе РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана