У Рибнику пуштен у рад систем видео-надзора вриједан 39.000 КМ

Срна
Foto: Срна

РИБНИК- Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствовао је данас у Рибнику званичном пуштању у рад система видео-надзора, у који је општина уложила 39.000 КМ.

Лукач је изјавио да је ријеч о заједничком пројекту Министарства унутрашњих послова /МУП/ и општине Рибник, којим је подручје општине покривено видео-надзором.

"На територији општине постављена је 21 камера која ће повећати безбједност свих грађана, надзирући јавне површине. С овим камерама ни на који начин не угрожавамо приватност наших грађана, јер се не снимају приватне површине", рекао је Лукач новинарима у Рибнику.

Лукач је навео да ће камере биљежити све оно што се дешава на јавним површинама по питању саобраћаја, што ће допринијети превенцији кривичних дјела, а и сама истрага кривичних дјела ће бити много једноставнија.

"Захваљујући општини Рибник и њеном руководство, које је уложило средства за набавку камера, ми данас имамо покривену територију општине на квалитетан начин, савременим камерама и можемо да на бољи начин водимо рачуна о безбједности свих грађана ове локалне заједнице", додао је Лукач.

Приликом посјете општини Рибник, Лукач је разговарао са руководством Полицијске станице у овој општини, а састао се и са начелником општине Небојшом Караћем.

Караћ је нагласио да је општина Рибник у систем видео-надзора уложила 39.000 КМ, док је МУП обезбиједио техничку подршку, те инсталирање набављене опреме.

"Ако знамо да смо ми општина која дијелом територије гранички са Федерацијом БиХ и да кроз нашу општину сада пролази једна мигрнтска рута онда знате од каквог је значај систем видео-надзора за општину Рибник и безбједност свих наших грађана", рекао је Караћ.

Он је захвалио МУП и министру Лукачу што су подржали Рибник у овом значајном пројекту.

"Ово није једини пројекат који смо ми урадили у сарадњи са МУП-ом, а већ планирамо нове од којих нам је приоритет уређења вањског дијела Полицијске станице", навео је Караћ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана