Туристички ваучер важиће и за двије дестинације, а моћи ће да се искористи до 15. новембра

ГС
Туристички ваучер важиће и за двије дестинације, а моћи ће да се искористи до 15. новембра

БАЊАЛУКА - Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да ће за аранжмане који подразумијевају четири и више ноћења бити омогућено да ваучери, који ће бити емитовани о трошку Српске с циљем подстицаја опоравка домаћих туристичких капацитета, буду искориштени на двије дестинације.

- С обзиром на скромне капацитете одређених дестинација, није логично очекивати да на једној локацији проведете пет дана. Ту ће доћи до изражаја могућност туристичких агенција, које ће бити ангажоване у овом пројекту, да уклопе аранжмане којима ће привући већи број људи да своје ваучере искористе путем туристичких агенција - истакла је Гашићева.

Она је подсјетила да је планирано да буде емитовано 50.000 ваучера, а истраживања и процјене показују да он може бити максимално искориштен. У првој фази биће их подијељено 20.000.

- Имајући у виду укупну ситуацију, желимо да идемо у фазама и да видимо како ће ово бити прихваћено. Када људи виде да ова идеја долази до реализације, очекујемо да буде искориштено свих 50.000 ваучера. Људи се већ информишу и вјерујемо да ће овај пројекат имати добар одијек - рекла је Гашићева за РТРС.

Она је појаснила да ће ваучер бити издаван на име лица која резервишу смјештај у домаћим капацитетима, те да ће право на ваучер у вриједности од 100 КМ имати сви пунољетни грађани Српске.

- Неће бити могуће користити ваучере друге особе, јер нема ни потребе да буде преношен на друге особе. Ваучер ће бити могуће искористити до 15. новембра - каже Гашићева.

Према њеним ријечима, интензивно се ради на организовању овог пројекта, а фокус је на дефинисању субјеката који ће бити пружаоци услуга.

- Вјерујемо да ћемо успјети, иако је кратак период до 15. јуна када ће грађани моћи да почну да користе ваучере. Пријаве ће бити обављане код Министарства трговине и туризма, вјероватно путем апликације. Сви ће на вријеме бити упознати о условима аплицирања. Размишљали смо и о озбиљности привредних субјеката који треба да се пријаве, али желимо и да учествују сви они који могу да пруже квалитетну услугу смјештаја - нагласила је Гашићева.

Она је оцијенила да грађани нису довољно упознати о свему што пружа Српска, иако она располаже са много туристичких капацитета.

Александар Радошевић из Здравствено-туристичког центра Бања Врућица Теслић је појаснио  да је потребно резервисати смјештај у неком туристичком капацитету и са потврдом резервације аплицирати за ваучер.

- Затим се добија ваучер на лично име, те се цијена боравка умањује за износ ваучера. Како ствари стоје, за сада се тим износом може покрити спавање и доручак, а на пружаоцима услуга је да осмисле програм и начине. Ми ћемо убрзо изаћи са специјалним пакетима услуга за ваучере - појаснио је Радошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана