Стање на путевима: Магла смањује видљивост и успорава вожњу у котлинама

Срна
Стање на путевима: Магла смањује видљивост и успорава вожњу у котлинама

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ магла смањује видљивост и успорава вожњу у котлинама и дуж ријечних токова, нарочито на подручју Мркоњић Града, Добоја, Источног Сарајева и Фоче, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Коловози су суви и мјестимично влажни, а повећана је и опасност од одрона, на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На дионици магистралног пута Заблеће-Чађавица измијењен је режим одвијања саобраћаја због санације клизишта. До 20. новембра саобраћај је у тунелу Драгорај на овој дионици пута потпуно обустављен од понедјељка у осам часова до петка у 16 и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

Због санације коловоза измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука (Ребровац)-Челинац у мјесту Врбања који се одвија се једном траком наизмјенично сваким даном од седам до 17 часова.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, па радним данима од седам до 17 часова буде повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Немила-тунел Врандук, због радова на градилишту будућег ауто-пута, на снази су обуставе саобраћаја од 00.30 до 5.00 часова када путничка возила користе локалну обилазницу, а возила преко 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Сваки радни дан од 23.00 до 8.00 часова на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје креће се вангабаритни превоз, па је неопходан опрез и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Поново су отворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни PCR, ЕLISА или ЕCLIА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, због радова.

На граничном прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је улазак у Црну Гору од седам до 19 часова.

Србија је отворила граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

БиХ грађани могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана