Спортисти у Градишци добијају халу послије 11 година

Милан Вујић
Спортисти у Градишци добијају халу послије 11 година

Градишка - Спортска дворана “Сервицијум” у Градишци, чија је изградња почела прије 11 година, биће завршена до краја ове године, чиме ће спортски колективи и млади добити боље услове за бављење спортом.

За завршетак овог мултифункционалног објекта обезбијеђено је 5,5 милиона КМ, од чега је два милиона грант Владе Републике Српске.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да је ово капитална инвестиција која треба да служи младим људима, спортистима и граду.

Подсјетио је да је градња дворане пројектована по европским и свјетским стандардима и да је укупна вриједност дворане до сада 11,3 милиона марака, од чега је Влада Републике Српске обезбиједила четири милиона КМ, а остало је новац из буџета града. Радови су повјерени предузећу “Нискоградња” из Лакташа. 

- Све ово радимо највише због наше младости и спорта. Нажалост, из нама неразумљивих разлога градња дворане је заустављена и непотребно је изгубљено више од пет година. Вишенамјенским објектом дугорочно ћемо задовољити потребе нашег града, али и регије. Наши грађани, а понајвише млади људи, спортисти, давно су заслужили оптималне услове за тренирање и утакмице - истакао је Аџић.

Он наводи да је на основу стручних анализа и мишљења закључено да су неопходне промјене у области енергетског сектора у односу на првобитна пројектантска рјешења.

- То се односи на уградњу колектора за загријавање воде, ефикасније системе хлађења и гријања помоћу топлотних водених пумпи, квалитетнију изолацију, почевши од паркета, зидова до крова, те лед расвјету - нагласио је Аџић, који је додао да је жеља да буде изграђен објекат који ће енергетски бити ефикасан.

Он је нагласио да ће организовање садржаја угоститељског типа омогућити битне изворе финансирања, те ће у великој мјери овај објекат бити самоодржив.

Кошаркашки, рукометни, одбојкашки и други клубови из Градишке сада утакмице највиших РС и БиХ рангова углавном играју у Козарској Дубици, Александровцу и Српцу или у школским дворанама и приватним балонима.

Површина

Спортска дворана “Сервицијум” простираће се на површини од 5.700 квадрата. Највећи дио заузимају три спортске хале, централна на 1.400 квадрата те још двије, за рукометна и кошаркашка такмичења, а ту је и мултифункционална дворана, која ће, поред осталог, служити за борилачке спортове. У склопу овог комплекса биће канцеларије за спортска удружења и угоститељски објекти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана