Развој Српске кључни циљ Социјалистичке партије о Ђокић

Ведрана Кулага
Развој Српске кључни циљ Социјалистичке партије о Ђокић

Бањалука - Социјалистичка партија (СП) води озбиљну политику развоја и сарадње с циљем што бољег положаја РС на домаћој и међународној сцени, а на наредним изборима очекујемо и до 100.000 гласова бирача.

Изјавио је то јуче лидер социјалиста Петар Ђокић након сједнице Главног одбора СП-а у Бањалуци.

Кључне теме биле су оцјена стања у партији и даљи кораци с циљем припреме што бољег програма СП-а у чијем је центру читав сет одговора на питања како допринијети даљем развоју РС у политичком, економском, социјалном и безбједносном смислу.

- СП жели да води политику сарадње и повезивања, градње, а не рушења и ти ставови су добили подршку Главног одбора. Усвојили смо низ оперативних мјера које ћемо спроводити у наредном периоду како бисмо остварили наше циљеве - истакао је Ђокић.

На сједници одбора је било ријечи и о општим изборима 2018. године.

- У изборну годину улазимо са много оптимизма и очекујемо да ћемо постићи велики изборни резултат. Процјењујемо да данас имамо политички капацитет да можемо да освојимо до 100.000 гласова. О кандидатима за појединачне позиције није било ријечи и мислим да је прерано да причамо о томе. Неке партије које су забринуте то форсирају. Потпуно смо сигурни у свој програм и политике и спремни да истакнемо кандидате. СП има кадрове који могу бити понуђени и нашој коалицији или ако у коалицији не буде договора, да их понудимо сами - рекао је Ђокић.

Предсједник бањалучког одбора СП-а Горан Селак је истакао да је тај одбор недавно изабрао руководство и да је то ријетка партија у којој није било турбуленција.

- У наредним данима ћемо завршити конституисање одбора - рекао је Селак.

Након сједнице одбора организован је новогодишњи пријем, у знак захвалности за подршку и допринос развоју партије.

"Љубија"

Петар Ђокић, који је министар индустрије, енергетике и рударства РС, нагласио је да Влада жели да Рудник жељезне руде "Љубија" буде дио рударске производње у РС.

- Влада ће у складу са економским програмима размотрити опцију да евентуално путем Инвестиционо-развојне банке РС спроведе поступак продаје акција - рекао је Ђокић, који сматра да би било корисно завршити тај посао прије избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана