Радојичић: Намјера да Бањалуку врате у вртлог немира

Срна
Радојичић: Намјера да Бањалуку врате у вртлог немира

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да иза вечерашњег окупљања припадника групе “Правда за Давида” постоји намјера да Бањалука буде враћена у вртлог неких немира и да из овог града буду послате ружне слике.

“Ми смо ових дана позивали да у граду има мјеста и за оне који славе и за оне који протестују, међутим, очито концепција није таква и концепција је да се Бањалука врати у вртлог неких немира, да се одавде иду ружне слике и да се вратимо у нека много ружна времена, којих се грађани не желе сјећати”, рекао је Радојичић за “Алтернативну телевизију”.

Радојичић је оцијенио да је то што се дешава поражавајуће за једну мирну и грађанску Бањалуку.

“На Тргу Крајине одржан је протест жПравда за Давидаж који је био потпуно обезбијеђен и није био ометан ни од кога. Међутим, дио људи који је протестовао улицама Бањалуке, на крају је стигао и практично заузео плато испред Музеја савремене умјетности, на којем је требало да буде одржан концерт /Хариса Џиновића/”, рекао је Радојичић.

Он каже да су мирни грађани који су дошли са породицама да чују концерт једне од регионалних звијезда у томе онемогућени.

“Колико чујем, било је и штете на опреми за озвучење. Концерт је онемогућен, није се могао одржати, иако је Харис Џиновић дошао, сједили смо заједно, и желио је да наступи. Мислим да је ово жалосно да је једна група, практично у центру града, наметнула своју вољу, иако је имала организован миран скуп, и та је онемогућила другим грађанима да имају исто такав један миран скуп”, рекао је Радојичић.

Недалеко од Трга Крајине требало је да буде одржан концерт Хариса Џиновића поводом прославе Нове године, али су чланови групе “Правда за Давида” насилно прекинули концерт и почупали каблове уз повике и увреде.

Људи који су дошли на концерт су се разишли.

Један од предводника протеста је Драшко Станивуковић. Међу учесницима протестне шетње су и високи званичници ПДП-а Младен Иванић, Бранислав Бореновић и Јелена Тривић.

Чланови групе “Правда за Давида” одржали су вечерас протестни скуп на Тргу Крајине који је први пут најављен, а надлежни органи су дали одобрење за његово одржавање како је и затражено од 18.00 до 20.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана