Радници "Електрокрајине" дали 65 доза крви

Срна
Радници "Електрокрајине" дали 65 доза крви

БАЊАЛУКА - Чланови Актива добровољних давалаца крви предузећа "Електрокрајина" из Бањалуке у оквиру традиционалне априлске акције даривали су 65 доза крви.

На централном догађају Актива, организованом данас у просторијама бањалучке Теренске јединице "Електрокрајине", крв је дало 45 учесника акције, док је 20 радника драгоцјену течност дало протеклих дана у локалним службама за трансфузију.

Један од учесника акције, радник "Електрокрајине" из Приједора Миладин Рендић изјавио је да му је ово други пут да даје крв, те исказао задовољство што је у прилици да помогне онима којима је крв хитно потребна.

"Част ми је да могу на овај начин помоћи у прикупљању залиха драгоцјене течности која некоме може спасити живот", истакао је Рендић.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов изразио је задовољство одзивом радника на хуманитарну акцију Актива добровољних давалаца крви, која се одржава два пута годишње већ 22 године.

"Традицију организованог давања крви нисмо хтјели прекинути ни у вријеме епидемије вируса корона јер је ријеч о племенитој активности на коју је поносан цијели колектив Електрокрајине", рекао је Клинцов.

Он је изразио задовољство што данас биљеже прилив нових чланова, махом младих радника који први дарују крв, због чега не треба бринути за будућност Актива и његових акција.

Клинцов је указао да је Актив добровољних давалаца крви "Електрокрајине" до скоро био најмасовнији међу јавним предузећима у Републици Српској, али да је број чланова у протеклих годину дана нешто мањи због значајног смањења броја радника овог предузећа у процесу реорганизације електродистрибутивних предузећа у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана