Пруга Шид - Бијељина у власништву ЖРС

М. Ми.
Пруга Шид - Бијељина у власништву ЖРС

Бањалука - Влада Србије дала је сагласност да се на предузеће "Жељезнице РС" (ЖРС) укњижи 18,467 километара дионице пруге на релацији Шид - Бијељина.

Ова одлука донесена је на Скупштини Акционарског друштва за управљање јавном жељезничком инфраструктуром "Инфраструктура железнице Србије" 11. априла.

На заједничкој сједници влада Србије и Српске, која је одржана 26. јуна прошле године у Београду, један од закључака је био да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Министарство саобраћаја и веза РС спроведу активности да се пруга Шид - Бијељина, која пролази кроз Српску у дужини од 18,467 километара, а која је укњижена на "Жељезнице Србије", пренесе у својину ЖРС.

На основу овог закључка Влада Србије је 15. априла донијела рјешење о давању сагласности на одлуку о изузимању дионице пруге државна граница - Бијељина из мреже "Инфраструктура железнице Србије" ради преноса у својину ЖРС.

- Чим званично добијемо ово рјешење, покренућемо поступак укњижења имовине, а то ће нам дати могућност улагања  у ову пругу и тиме јачег повезивања са Србијом - казали су у Министарству саобраћаја и веза РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана