Прије подне сунчано, поподне киша

Срна
Прије подне сунчано, поподне киша

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) данас ће прије подне бити сунчано уз умјерену облачност и топлије, а средином дана ће на истоку развој облака донијети повремену кишу и пљускове са грмљавином, који ће се ширити ка западу.

Касније поподне и увече пљускови ће јачати и премјештаће се ка сјеверу и сјевероистоку гдје ће понегдје бити и услова за локалне непогоде.

На југу ће бити претежно сунчано током већег дијела дана. Максимална температура ваздуха износиће од 24 до 30 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 19, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен и промјенљив.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је ведро, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода. Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница девет степени, Гацко 10, Калиновик 11, Чемерно, Хан Пијесак и Соколац 12, Мркоњић Град 13, Дринић, Дрвар и Сарајево 14, Градишка, Бихаћ и Тузла 15, Бањалука, Билећа, Вишеград, Зворник, Фоча, Ливно и Зеница 16, Добој и Приједор 17, Бијељина, Требиње и Мостар 18 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана