Полиција забранила активности “Бх. поворке поноса” у Бањалуци

ГС
Полиција забранила активности “Бх. поворке поноса” у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Полицијска управа Бањалука званично је забранила одржавање јавног скупа заказаног за данас у Бањалуци у организацији удружења “Гето” из овог града и “Бх. поворке поноса” из Сарајева.

У саопштењу полиције се наводи да постоји реална опасност од угрожавања већег броја људи и имовине.

Полицијска управа Бањалука донијела је рјешење о забрани овог јавног окупљања у временском периоду од 17.30 часова до један час, у складу са Законом о општем управном поступку и Законом о јавном окупљању.

- Рјешење је донесено након анализе свих безбједносних аспеката и околности овог јавног окупљања, те је процијењено да постоји реална могућност да на истом може доћи до већег угрожавања људи и имовине - наведено је у саопштењу.

Из полиције подсјећају да је у протеклом периоду било много негативних реакција везаних за одржавање скупа, као и пријетњи упућених организаторима.

Апел да се забране активности "Бх. поворке поноса" у Бањалуци потписало је 13 невладиних органиација у отвореном писму упућеном званичницима у Српској. Након бројних реакција током јучерашњег дана, навијачи Борца су одржали и протестну шетњу због најављених активности овог покрета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана