Поклони за двије вишечлане породице и женски спортски клуб

Срна
Foto: срна

ДЕРВЕНТА- Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић разговарала је данас у Дервенти са градоначелником Милорадом Симићем, након чега су посјетили двије вишечлане породице и један женски спортски колектив, а сви су добили пригодне поглоне.

"Причали смо о темама из ресорне надлежности министартва - о породици поводом обиљежавања Међународног дана породице, о подршци младима, о спорту и издвајању града за ове намјене. Заједно смо посјетили двије вишечлане породице и један спортски колектив гдје смо донирали спортску опрему", изјавила је Давидовићева новинарима.

Она је додала да је у разговору са вишечланим породицама сазнала шта им је најпотребније, а да их је сада обрадовала поклонима.

"Сазнали смо шта им је најпотребније како би Министартво, односно Влада Републике Српске могли да помогну. Договорићемо се како у наредном периоду помоћи, првенствено када је у питању стамбено збрињавање и остала проблематика са којом се сусрећу", рекла је Давидовићева.

Градоначелник Симић рекао је да је Давидовићевој предочио на који начин Дервента помаже породицама, омладини и спорту у овом граду.

"За предшколско васпитање издвајамо 670.000 КМ, затим 50.000 за обданишта кроз субвенцују родитељима у приватном аранжману, ту је помоћ за превоз ђака, стипендије, ромска популација, обезбјеђујемо торбе за првачиће. За спорт се издваја пола милона КМ, као и за пројекте спортских колектива", напоменуо је Симић.

Он је додао да се за наведено из скромног буџета издвоји око 1,5 милиона КМ.

"Мислим да смо задаћу у доброј мјери испунили, што не значи да не може више. Када је пронаталитетна прича у питању, подржавамо вантјелесну оплодњу, као и друге пројекте и активности", истакао је Симић и захвалио Давидовићевој за посјету. Давидовићева и Симић посјетили су Жељану Драгојевић, мајку шесторо дјеце, као и породицу Билић, Велибора и Раденку, који имају седморо дјеце.

Потом су у у Спортској дворани посјетили Женски рукометни клуб "Дервента", којем је уручена и спортска опрема. Јелена Симић из Женског рукометног клуба рекла је да су добили 30 лопти које су јако битне за овај колектив, који броји више од 50 дјевојчица, те је захвалила за донацију.

Према њеним ријечима, Клуб се такмичи у Првој женској лиги Републике Српске и Омладинској лиги Српске, као и Омладинској лиги Славоније, гдје тренутно не иду због пандемије вируса корона

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана