Почиње школска година - поклони за првачиће

Срна
Почиње школска година - поклони за првачиће

Бањалука - У 29 основних школа на подручју Бањалуке у школску 2015/16. годину кренуће 16.000 основаца, међу којима и 1.917 првачића, речено је Срни у Градској управи.

Првог дана школе, 1. септембра, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић посјетиће неке бањалучке школе и првачићима уручити пригодне поклоне, те им пожељети срећан почетак школовања.

Дан прије почетка школске године, градоначелник ће посјетити Удружење Рома "Весели бријег" и уручити уџбенике и школски прибор за 18 ученика који похађају основну школу.

Гаврановић ће уручити и поклон-бон за седам ученика средњих школа и четири студента, као помоћ у набавци потребних средстава за полазак у школу.

Градоначелник Бањалуке ће у понедјељак, 31. августа, посјетити и Удружење породица са четворо и више дјеце, те ће за 47 дјеце из вишечланих породица уручити комплете уџбеника од трећег до деветог разреда.

Из градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту истичу да ученици или студенти, дјеца погинулих бораца до 26 година који су на редовном школовању, могу остварити једнократну новчану помоћ за набавку уџбеника у износу од 100 КМ.

Захтјев за ову помоћ, заједно са документацијом, треба предати у Пријемну канцеларију Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана