Овај факултет будућим студентима даје бесплатно школовање, смјештај и припремну наставу

СРНА
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР– Ученици четвртог разреда средње школе који се одлуче да студирају на Рударском факултету у Приједору добиће бесплатно школовање и смјештај захваљујући републичком и буџету града Приједора, као и бесплатну припремну наставу за пријемни испит, саопштено је из овог факултета.

Рударски факултет с циљем промоције уписа нове генерације студената интензивно реализује презентације за средњошколце из и изван Приједора, представљајући студије на смјеровима Рударско инжењерство, Геолошко инжењерство и Инжењерство заштите животне средине.

Припремну наставу за пријемни испит уживо или онлајн води особље ове високошколске установе.

Рударски факултет у Приједору једина је измјештена организациона јединица Универзитета у Бањалуци. Школује кадар за којим расте потреба на тржишту рада и више од 90 одсто оних који заврше овај факултет је запослено.

Радни однос заснивају у рудницима, институтима, министарствима, геолошким службама, службама за мониторинг управљања отпадом, у тунелоградњи и другим областима.

Студије трају четири године, велика је могућност стипендирања из различитих извора, како јавних буџета тако и компанија које нуде прилику за обављање приправничког стажа, а потом и за запослење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана