Отворена конференција студената Српске и Србије "Мост"

Срна
Отворена конференција студената Српске и Србије "Мост"

ЗЛАТИБОР Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је на Златибору, гдје је данас отворена конференција студената Српске и Србије "Мост", да је ријеч о веома значајном скупу из кога ће проистећи много добрих ствари за Српску и Србију, те истакла да би ово окупљање требало постати традиционално.

Цвијановићева је изразила задовољство што је имала прилику да пружи подршку једном овако сјајном програму који је окупио све студентске представнике универзитета из Српске и Србије, као и делегације омладинских организација.

"Задовољна сам чињеницом што смо већ остваривали сарадњу у неколико наврата и мислим да би ово требало да постане традиционално окупљање свих наших младих снага са универзитета у Републици Српској и Србији. Оно што они данас раде јесте основ за нашу будућност и важно је да одржавају везу са институцијама Републике Српске и Србије, та веза треба да буде боља и ово треба да буде путоказ за све наше будуће генерације студената", рекла је новинарима Цвијановићева.

Она је навела да студенти прво морају заједнички дјеловати, да остварују јединствен простор зато што је то од националног интереса и на сваки други начин да покажу интересовање и у сфери образовања, привреде или другим дјелатностима којима ће се бавити. 

"Важно је да студенти кад постану људи са професијама, занимањима, знају да постоје институције које треба да дају адекватан оквир и за њихове животе, професије и унапређење. Институције не могу да раде саме ако не добијају све добре сугестије од студентских популација и сутра од људи различитих професија", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да у томе лежи богатство ове конференције и сама идеја окупљања, из чега ће проистећи много добрих ствари за Српску и Србију.

Цвијановићева је рекла да је захвална младим људима на њиховој преданости и опредијељености да јачају и развијају Српску и Србију, да градећи себе као младе људе дају све од себе да та веза функционише.

Организатор конференције Дејан Пудар рекао је да је ово историјски тренутак за студенте Српске и Србије јер први пут имају једну конференцију, мјесто гдје су окупљени сви студентски представници из Српске и Србије.

"Поносан сам што је то дјело Удружења студената Републике Српске у Србији и смјерница за будуће генерације како треба да се одвија сарадња између двије државе. Надам се да ће конференција прерасти у традиционалну и да ћемо сваке године додатно усавршавати наше везе", истакао је Пудар.

Предсједник Студентске конференције универзитета Србије Оливера Тосмијанић рекла је да овакви догађаји његују блиске односе студената и уопште младих Српске и Србије.

Организатор Конференције је Удружење студената Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана