Општина Брод покренула акцију за помоћ породици Кокић: Да остану заједно једина жеља десеторо малишана

Милијана Латиновић
Општина Брод покренула акцију за помоћ породици Кокић: Да остану заједно једина жеља десеторо малишана

БРОД - Једина жеља десеторо Кокића из Брода, који су недавно изгубили мајку Биљану је да остану заједно и да најљепше снове снивају у новом, топлом дому.

О Биљани и њених десеторо малишана и њиховом тешком животу прије четири године писао је “Глас Српске”. И тада су крај с крајем састављали захваљујући хуманистима. Биљана је почетком априла ове године преминула у 37. години живота, након кратке и тешке болести.

Њени суграђани кажу да је била борац, херој, јер само је она знала како да сваки дан нахрани десеторо гладних уста и пружи својој дјеци све што им је потребно.

Како би њене кћери и синови што прије добили пристојне услове за живот, општина Брод покренула је хуманитарну акцију с циљем рјешавања стамбеног питања за ову породицу.

Начелник Брода Зоран Видић рекао је за “Глас” да општина већ неко вријеме помаже овој породици те да је циљ хуманитарне акције коју су покренули да Кокићима буде купљена кућа.

- Дјеца су казала да не желе да се раздвајају и ми настојимо да учинимо све да тако и остане. План је да им буде купљена кућа на локацији између основне и средње школе у Броду - рекао је Видић.

Истакао је да су се акцији већ одазвали многи Брођани.

- Одређен износ сакупили су одборници на једној од претходних сједница локалног парламента. Акцији се одазвала и предсједница РС Жељка Цвијановић, као и наши суграђани који живе и раде у иностранству. Увјерен сам да ће хуманост побиједити све недаће и да ће ова дјеца добити услове за живот достојне човјека - рекао је Видић, нагласивши да су вишечлане породице највеће богатство сваке локалне заједнице.

За малене Кокиће Видић има само ријечи хвале, баш као и остали Брођани.

- Дјеца су лијепо васпитана, добри су у школи, нису проблематични и заиста сви треба да нађемо начин да им помогнемо да искораче на први пут и да сутра они буду у могућности да некоме помогну - рекао је први човјек Брода.

Општина је и раније помагала овој породици. Покојна Биљана је често говорила да јој општина плати млијеко за дјецу које узима у једној продавници. Станарину за кућу у којој сада станују њена дјеца такође плаћа општина.

Рачун

Сви који желе и могу помоћи новац могу уплатити на посебан рачун општине Брод за помоћ социјално угроженој породици Кокић. Број рачуна је: 562-005-81651888-44 код НЛБ банке Бањалука.

Девизни рачун, општина Брод - посебан рачун за помоћ социјално угроженој породици Кокић, Светог Саве 17,74450 Брод, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: РАЗББА22, код НЛБ банке Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана