Одобрена кућна достава хране угоститељима

Срна
Одобрена кућна достава хране угоститељима

ФОЧА - Општински штаб за ванредне ситуације у Фочи одобрио је кућну доставу хране за три угоститељска објекта који су регистровани за ту дјелатност, а који су се локалној управи обратили захтјевом да им то буде омогућено.

Замјеник начелника општине Фоча Зоран Елез рекао је да ће и осталим угоститељима који испуњавају услове и регистровани су за ту дјелатност, након што се обрате захтјевом, бити одобрена достава хране.

“Имали смо три захтјева и општински Штаб им је одобрио кућну доставу. Ускоро ће добити смјернице о начину рада”, навео је Елез.

На сједници Штаба усвојени су и закључци којима се раздајају надлежности водоводног предузећа “Извор”, Цивилне заштите и Територијалне ватрогасне јединице, када је ријеч о пословима дезинфекције и прања улица, које су до сада заједно обављали.

Прецизирано је да ће дезинфекцију јавних површина, јавних објеката и стубишта стамбених зграда обављати предузеће “Извор” уз помоћ припадника општинског Радног вода, док ће улице прати Територијална ватрогасна јединица, а евиденцију ће водити Цивилна заштита и општинско Одјељење за општу управу.

На подручју шест општина регије Стара Херцеговина, од Калиновика до Вишеграда, и општине Рогатице из Сарајевско-романијске регије, које покрива Универзитетска болница Фоча, нема заражених вирусом корона.

У Фочи је тренутно под надзором 75 лица, од чега 71 у кућној изолацији, док су у карантину четири особе које су стигле из Црне Горе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана