Обиљежена крсна слава СДС-а и 30 година постојања

Срна
Обиљежена крсна слава СДС-а и 30 година постојања

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Српска демократска странка обиљежила је данас у Источној Илиџи крсну славу Петровдан и 30 година постојања.

У оквиру централне прославе служена је Света архијерејска литургије у Храму Нерукотвореног образа Христовог на Кули у Источној Илиџи, гдје је обављен и чин ломљења славског колача-.

Положени су и вијенци на Спомен-обиљежје палим борцима у Војковићима.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић подсјетио је да је на данашњи дан прије 30 година у Сарајеву на Скендерији основана СДС, те су на тај начин "ударени темељи онога што ће се назвати Српска Република у БиХ, односно касније Република Српска".

Шаровић је навео да је ова странка и послије 30 година незаобилазан политички фактор у Републици Српској и да данас славе у готово сваком мјесту Српске.

Он сматра да СДС има шта да понуди грађанима, те је додао да је будућност на младим људима којих у овој странци има доста.

Шаровић је појаснио да су ове године одлучили да прославе крсну славу странке у скроминијим условима, због пандемије вируса корона, али да је у плану да на јесен, уколико прилике дозволе, одрже велику манифестацију и скупштину странке.

Предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић изјавио је да 30 рођендан СДС-а велики и значајан датум за ову странку, али и за Републику Српску.

"Они који су оснивали СДС, који су се борили за Републику Српску, који су дали живот за њу, су људи који су наши узори и због којих чинимо све ово што чинимо до сада", истакао је Миличевић и додао да је њихов приоритетни задатак да задрже људе на овом подручју.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић подсјетио је да је у Војковићима прије нешто више од 30 година одржан иницијативни одбор за формирање СДС-а и да су људи који су остали вјерни идеји ове странке њена највећа вриједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана