Новалић: Неопходна помоћ Дрвару, Гламочу и Босанском Грахову

Срна
Новалић: Неопходна помоћ Дрвару, Гламочу и Босанском Грахову

ДРВАР - Премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић одржао је данас у Дрвару састанак са начелницима општина Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово на којем је договорена будућа подршка овим општинама.

Новалић је рекао новинарима након радног састанка да ће у наредном периоду Влада ФБиХ пружити подршку Дрвару, Гламочу и Босанском Грахову, општинама које су неразвијене.

"Проблеми ове три општине су идентични. Они су углавном у вези са избјегличким проблемима, економском ситуацијом и одржавањем општинског буџета", навео је Новалић.

Према његовим ријечима, данас је договорено да Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово сачине листу приоритета за помоћ.

Он је истакао да је овим општинама Влада ФБиХ до сада помагала, те навео да ће се у наредном периоду помоћ и подршка, између осталог, односити на пољопривреду, спорт и културу.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да ова општина до сада најбољу сарадњу има са Министарством за избјегла и расељена лица Владе ФБиХ.

"Наставићемо сарадњу кроз јавне позиве да оснажимо сарадњу са Владом ФБиХ", навела је Рунићева.

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша истакао је да је у тој општини приоритет финансијска стабилност, побољшање комуналних услуга, те помоћ у инфраструктурним пројектима.

У општини Босанско Грахово, према ријечима начелника Уроша Ђурана, постоје многобројни проблеми.

"Лоша је здавствена заштита, тачније немамо дом здравља, а проблем је и у комуналним услугама, као и у недостатку центра за социјални рад", каже Ђуран.

Данашњем састанку присуствовали су и делегати из реда Срба у Дому народа Парламента ФБиХ Горан Броћета и Александар Штрбац, те министар за избјегла и расељена лица Владе ФБиХ Един Рамић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана