Нема застоја у саобраћају ни гужве на граници

Срна
Нема застоја у саобраћају ни гужве на граници

БАЊАЛУКА - Возила јутрос саобраћају без застоја на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ, а гужве нема ни на граници, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Успорено се вози на дионицама на којима су актуелни радови и гдје је саобраћај регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Радови се изводе на ауто-путу Бањалука-Прњавор, гдје је у току изградња звучног зида, на путним правцима на подручју Котор Вароша, на улазу у Прњавор због изградње кружног тока, те дионицама Приједор-Козарац, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка и Бањалука-Српске Топлице.

Успорен је саобраћај и дионици магистралног пута од Модриче према Добоју и граници са ФБиХ, затим Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те регионалним путним правцима Укрина-Клупе, Угљевик-Главичице, Црна Ријека-Бјелајце, Прибој-Лопаре, Укрина-Горња Вијака и Шековићи-Цапарде.

У ФБиХ обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица на путу Сребреник-Орашје. Возила из правца Тузле и Сребреника користе обилазницу у непосредној близини тунела, а возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена су на алтернативни правац /раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику/. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Због санационих радова у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

Радови се изводе кроз тунел Врандук на магистралном путу код Зенице, те у мјесту Витаљ на путном правцу Кладањ-Тузла, на мосту преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, дионици ауто-пута Високо-Какањ код Добриње.

У току су санациони радови и на путним правцима Јелах-Добој, Прозор-Јабланица, Србљани-Босанска Крупа, Сарајево-Вогошћа, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Острожац-Јабланица и Кисељак-Бусовача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана