Настава почиње у понедјељак, штабови да прате епидемиолошку ситуацију

Срна
Настава почиње у понедјељак, штабови да прате епидемиолошку ситуацију

БАЊАЛУКА - Настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара, као што је и планирано, речено је Срни у Министарству просвјете и културе Републике Српске.

Настава ће се одвијати у складу са важећим препорукама и упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, као што је то био случај и током првог полугодишта школске 2021/2022. године.

На основу Уредбе о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19 школе и градски, односно општински штабови за ванредне ситуације јединица локалних самоуправа у Републици Српској обавезни су да прате и редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе о епидемиолошкој ситуацији.

"Уколико буде потребно, штабови треба да доставе приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину. Приједлог за обустављање наставе може да обухвата све школе или само одређене школе са подручним одјељењима или без подручних одјељења", рекли су у Министарству.

Препоруке Института за јавно здравство Републике Српске за одвијање наставе у школама за школску 2021-2022. годину налазе се на линку https://skolers.org/materjali/covid-19/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана