На Сокоцу промовисана Средња школа унутрашњих послова

Срна
На Сокоцу промовисана Средња школа унутрашњих послова

Представници Министарства унутрашњих послова (МУП-а) Републике Српске промовисали су данас Средњу школу унутрашњих послова Српске ученицима другог разреда Средњошколског центра "Василије Острошки" на Сокоцу и представили им основну опрему са којом полиција ради.

Инспектор за прекршајна права, јавни ред и мир Средње школе унутрашњих послова Управе за полицијско образовање Марија Маркановић рекла је да су ученици другог разреда упознати да имају могућност да се упишу у трећи разред Средње школе унутрашњих послова, као и о условима уписа и детаљима школовања.

Она је рекла да је радује да има заинтересованих ученика, те да би конкурсом за упис требало да буде дефинисано да у Средњу школу унутрашњих послоба буде примљено 120 дјечака и 30 дјевојчица.

Према њеним ријечима, потребно је да заинтересовани ученици испуњавају опште и посебне услове.

"Од општих услова су године старости, да немају навршених 18 година до завршетка конкурса који би требао да буде објављен крајем марта, психо-физичка способност, те да нису кривично и прекршаној осуђивани", изјавила је Маркановићева новинарима на Сокоцу.

Маркановићева је објаснила да ће посебни услови бити дефинисани конкурсом, а заинтересовани након што их испуне, иду на интервју, те стичу право на упис у трећи разред Средње школе унутрашњих послова Републике Српске.

Она је подсјетила да се оваква промоција спроводи у свим другим резредима средњих школа на подручју Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана