Na Sokocu promovisana Srednja škola unutrašnjih poslova

Srna
Na Sokocu promovisana Srednja škola unutrašnjih poslova

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP-a) Republike Srpske promovisali su danas Srednju školu unutrašnjih poslova Srpske učenicima drugog razreda Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" na Sokocu i predstavili im osnovnu opremu sa kojom policija radi.

Inspektor za prekršajna prava, javni red i mir Srednje škole unutrašnjih poslova Uprave za policijsko obrazovanje Marija Markanović rekla je da su učenici drugog razreda upoznati da imaju mogućnost da se upišu u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova, kao i o uslovima upisa i detaljima školovanja.

Ona je rekla da je raduje da ima zainteresovanih učenika, te da bi konkursom za upis trebalo da bude definisano da u Srednju školu unutrašnjih posloba bude primljeno 120 dječaka i 30 djevojčica.

Prema njenim riječima, potrebno je da zainteresovani učenici ispunjavaju opšte i posebne uslove.

"Od opštih uslova su godine starosti, da nemaju navršenih 18 godina do završetka konkursa koji bi trebao da bude objavljen krajem marta, psiho-fizička sposobnost, te da nisu krivično i prekršanoj osuđivani", izjavila je Markanovićeva novinarima na Sokocu.

Markanovićeva je objasnila da će posebni uslovi biti definisani konkursom, a zainteresovani nakon što ih ispune, idu na intervju, te stiču pravo na upis u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ona je podsjetila da se ovakva promocija sprovodi u svim drugim rezredima srednjih škola na području Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana