На Ђурђевданском фестивалу наступиће 19 малишана

А. Ј. Р.
На Ђурђевданском фестивалу наступиће 19 малишана

Бањалука - На финалној вечери овогодишњег Ђурђевданског фестивала, 26. по реду, који ће бити одржан 10. маја у Спортској дворани “Борик”, наступиће 19 малишана из шест држава свијета.

Десеточлана комисија састављена од композитора, музичких педагога, уредника и продуцената из Бугарске, Србије, Хрватске и БиХ изабрала је 16 дјечјих композиција за такмичарски програм. 

- На конкурс за извођаче пријављено је 54 дјеце узраста до 12 година, и то 21 солиста из иностранства и 34 из БиХ. Комисија је изабрала 18 дјевојчица и једног дјечака који долазе из Русије, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе и БиХ - наведено је у саопштењу организатора фестивала. 

Истакли су да је за овај дјечји фестивал, уз који су одрастале генерације, у протеклом периоду написано око 500 композиција, а ове године на конкурс је стигло 49 ауторских радова, и то 23 из Србије, десет из БиХ, шест из Црне Горе, четири из Бугарске, по два из Русије и Хрватске те по један рад из Словеније и  Мађарске. Финално вече овог најдуговјечнијег и већ 26 година најпознатијег фестивал дјечје пјесме почеће у 20 часова. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана