МУП РС: Организатор прекршио закон, Давор Драгичевић није ухапшен

Глас Српске
МУП РС: Организатор прекршио закон, Давор Драгичевић није ухапшен

Бањалука - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, вечерас су лишили слободе више лица због чињења прекршаја по Закону о јавном реду и миру, Закону о јавном окупљању и Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а постоје основи сумња да су извршена и одређена кривична дјела, саопштено је касно ноћас из МУП-а Републике Српске.

Давор Драгичевић није лишен слободе, стоји у саопштењу.

У саопштењу даље пише:

- Наиме, организатор јавног скупа се није придржавао обавеза прописаних Законом о јавном окупљању РС, те пријављени јавни скуп није одржао у складу са пријавом, на Тргу Крајине, у времену од 18,00-20,00 часова, већ у покрету.

Организатор скупа није испоштовао законом предвиђене обавезе већ је са осталим учесницима кренуо у протестну шетњу градом, при чему је на више локација од стране учесника јавног окупљања извршено више прекршаја, а постоје основи сумње да су извршена и одређена кривична дјела.

Учесници скупа прекинули су и претходно заказан концерт естрадног умјетника Хариса Џиновића, на паркинг простору „Краша”, на начин што су галамом, виком,  вријеђањем  те оштећењем бине и постављене опреме, онемогућили извођење предвиђеног програма.

Полицијски службеници раде на проналаску и лишењу слободе и других лица која су учествовала у извршењу прекршаја и кривичних дјела. – стоји у саопштењу МУП-а Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана