Митровић: Ускоро ће бити позната шеста траса јадранско-јонске магистрале

Срна
Митровић: Ускоро ће бити позната шеста траса јадранско-јонске магистрале

ТРЕБИЊЕ - Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић изјавио је да је локација будућег аеродрома у Требињу утицала на помјерање траса јадранско-јонске магистрале, те да ће, осим дефинисаних пет, у наредних мјесец дана бити позната и шеста траса која ће ићи сјеверно од града.

Митровић је објаснио да би та шеста траса била најповољнија за Требиње и околину, с обзиром на то да би се на тај начин избјегло плодно земљиште.

Он је истакао да је кад је ријеч о јадранско-јонској магистрали интерес да се споји правац од Италије, преко Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе па до Грчке.

Митровић је данас са требињским градоначелником Мирком Ћурићем разговарао о идеји изградње жељезничке пруге од Чапљине до Никшића, истакавши значај овог пројекта за развој Требиња, те најавио да ће вечерас о томе имати састанак са сарадницима.

Он је навео да је са Ћурићем разговарао и о градњи аеродрома у Требињу, те напоменуо да Министарство на чијем је челу ради задатке које је добило у вези са тим.

Према његовим ријечима, у фази припреме су измјене и допуне закона, што је једна од претпоставки за функционисање будућег аеродрома.

Ћурић је изразио наду да ће бити изграђена јадранско-јонске магистрала и аеородром, као и жељезничка пруге Чапљина-Никшић, истакавши значај ових пројеката за развој Требиња.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана