Маја Милијаш најмлађи доктор наука у Српској и у трци за “Најинспиративнију Бањалучанку” (ВИДЕО)

ГС
Маја Милијаш најмлађи доктор наука у Српској и у трци за “Најинспиративнију Бањалучанку” (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА- Ако зацртате неки план себи који желите да остварите он са собом неминовно прво носи вријеме које је потребно како би се одређени резултати постигли, поручила је ово Маја Милијаш најмлађи доктор наука у Републици Српској која се нашла на списку 29 жена за избор “Најинспиративније Бањалучанке”.

– Мене је вријеме научило да ништа не долази током ноћи. Него је за све те резултате потребан заиста дуг временски период али и одговарајући труд. Заиста морате да се заложите за своју идеју, да морате да се заложите како бисте остварили, у мом случају експеримет како би дошао до краја и самим тим то све повлачи одговарајућа одрицања – поручила је Маја која је виши асистента на Технолошком факултету у Бањалуци.

Милијашева наводи да се морају имати приоритети јасно постављени у глави.

– Ја сам највећи дио свог експеримента радила у периоду вируса корона. Лабораторије су биле слободне. Студената није било. Тако да сам имала довољно слободног времена да радим сам експеримент – навела је Маја.

Тема Мајине докторске дисертације је била да се бави производњом вина од меда, јер у Републици Српској и Србији не постоји тај производ.

– То је један производ гдје мед ферментише као јако тешка компонента. И мој ментор из Новог Сада се први пут сусрео са таквом темом. Мени је то заиста било добро јер сам радила нешто ново и другачије – каже Милијашева.

Цијелу причу са Мајом Милијаш погледајте у видеу:

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана