Коловози влажни због магле

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БАЊАЛУКА - Коловоз је јутрос мјестимично влажан на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) због магле која смањује видљивост, посебно у котлинама и уз ријечне токове, а учестали су и одрони поред камених косина, упозорили су из Ауто-мото савеза Републике Српске.

 

Измијењен је режим вожње због извођења радова на путевима Шипово-Ново Село, Драксенић-Врбашка, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Брчко-Бијељина, Бањалука Рударска-Стари Мајдан, Добро Поље-Јажићи-Грајсољци, Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Устипрача-Међеђа, Тедин Хан-Криж, Котор Варош-Ободник.

Режим саобраћаја због извођења радова измијењен је и у тунелу "Каловита брда" на магистралном путу Љубогошта-Пале, у тунелу "Чељиговићи" на путу Лапишница-Љубогошта, у тунелу "Угар" на путу Црна Ријека-Угар,

Због радова саобраћај ће бити повремено обустављан у времену од 7.00 до 17.00 часова на дионици Језеро-Шипово

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље, а за теретна возила саобраћај је обустављен.

Због деминирања до 15.00 часова биће повремено обустављан саобраћај на у близини граничног прелаза "Хум", на локалитету Војковићи, у мјестима Клакар Доњи и Горњи Божинци.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на путевима гранични прелаз Вардиште-Горажде-Устиколина-Тјентиште-Гацко-Зови До-Тунел Стражевица /до 20. октобра/, Станић Ријека-Каруше /до 31. октобра/, Цапарде-гранични прелаз Каракај /до 24. октобра/ и Станић Ријека-Дервента/до 25. октобра/, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, на надвожњаку број 238 на дионица магистралног пута Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн за теретна возила укупне масе преко 30 тона и на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због радова на ауто-путу "А-1", на дионицама Какањ-Високо /мост у насељу Добриње/ и Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Спорије саобраћање, због извођења санационих радова, актуелно је и на путним правцима: Коњиц-Јабланица у тунелу "Црнаја", Доњи Вакуф-Јајце, Топчић Поље-Жепче, Груде-Љубушки, Ливно-Шуица, Хутово-Столац.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана