Градња моста на страни РС почиње 3. маја

К. Ћ.
Градња моста на страни РС почиње 3. маја

Братунац - Министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић најавио је јуче у Братунцу да ће изградња моста на лијевој обали ријеке Дрине, односно из правца Српске, почети 3. маја.

Он је подсјетио да је градња моста између Братунца и Љубовије почела у октобру прошле године, те истакао да ће тај и градња граничног прелаза, заједнички пројекат Србије и БиХ у вриједности 13 милиона евра, бити реализован до краја идуће године.

Трнинић је рекао да очекује да ће Дрина бити премоштена до краја ове године и да ће до краја 2017. године бити завршен и гранични прелаз између Братунца и Љубовије.

Он је, истакао да је Републичка геодетска управа припремила сву документацију, а Влада РС новац потребан за исплату изузетог земљишта и изградњу приступних саобраћајница до новог моста.

Говорећи о улагањима Владе РС Трнинић је поручио да је Братунац "примјер равномјерног улагања у источни и западни дио Српске".

- Учешће Владе само у овој општини је у пројектима вриједности од  35 до 40 милиона марака - навео је Трнинић.

Он је посјетио јуче Станицу за технички преглед возила "Радовић" у Братунцу у оквиру кампање "Возите технички исправно возило".
Ријеч је о кампањи Министарства саобраћаја и веза РС у оквиру које се ове године анкетирају грађани о квалитету услуга техничког прегледа возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана