Град опустошио имања, вјетар чупао дрвећа

Агенције
Град опустошио имања, вјетар чупао дрвећа

Усора - Невријеме праћено јаким вјетром, грмљавином, кишом и градом на појединим дијеловима величине јајета нанијело је данас иза 16 часова огромну штету на подручју неколико насеља сјеверног дијела општине Усора.

Град је опустошио имања, полупао црепове на кућама, обио фасаде, уништио аутомобиле, сијалице вањске расвјете, док је вјетар чупао дрвећа, преноси Ослобођење.

На Тешањци вјетар је скинуо кровну конструкцију која се сручила на паркинг. У том тренутку на паркингу се налазило петнаестак возила купаца која су једноставно остала заробљена, док су људи били у паници. Сабахудин Хасанбашић који ради привремено у Њемачкој са супругом Арнелом и двоје дјеце, само што је изашао из свог возила и пришао улазним вратима овог центра, чуо је прасак.

Окренуо се и видио да је кровна конструкција поклопила сва возила, међу којима је и његово. Насрећу, очевици кажу да нема повријеђених, мада у вријеме слања овог извјештаја терен још није био рашчишћен, јер под  кровном конструкцијом је било још возила.

Олујно невријеме захватило и Бијељину

Бијељину је вечерас захватило олујно невријеме, праћено крупним градом.

Олујни вјетар, праћен пљусковима и грмљавином захватио је шире подручје града око 18.00 часова.

Киша и град погодили су данас и подручје Добоја, гдје је лед величине ораха падао великом брзином, ношен јаким вјетром и кишом.

За сада нема информација о могућој штети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана